God erfaring med papiruld

Med kun få år på banen er erfaringerne med alternativ isolering sparsom. Spændingen var derfor stor, da et jysk boligselskab efter de første fem år fik tjekket papirisoleringen på to boligbyggerier ved Silkeborg.

Resultaterne af undersøgelsen, som blev foretaget af Byggeskadefonden, er positive.

I en konklusion står, at der ingen steder blev målt kritiske fugtighedsproblemer, selv om konstruktionerne var udført uden dampspærre. Mindst fugtighed var der i lofterne.

Heller ikke i de bærende konstruktioner var der problemer med fugt, og selv om fugtigheden var højere i taget, var der hverken tegn på svamp eller skimmel.

Godt indklima

De to byggerier er Funder Plejecenter med 22 ældreboliger, der ligger i det vestlige Silkeborg, mens det andet byggeri ligger i den østlige del af byen og består af 23 halvøkologiske rækkehuse.

– Som bygherre gjorde vi os naturligvis tanker om, hvordan papirulden ville klare fugten. Det kom derfor som en glædelig overraskelse, at den fuldt ud lever op til traditionel isolering. Også hvad angår isoleringsevne, siger Lars Larsen fra Midtjysk Boligselskab i Silkeborg.

Han påpeger også det gode indeklima i boligerne.

– Jeg tror ikke, det er uvæsentligt, at vi har undladt at bruge dampspærre. Derudover er fordelen ved papirisolering, at man undgår huller i isoleringen, fordi den bliver blæst ind i konstruktionerne og når ud i alle kroge.

Lars Larsen regner ikke med, det bliver sidste gang, at Midtjysk Boligselskab vil bruge papirisolering til deres byggerier.

Stevns Isolering – 72 17 07 71

Dette indlæg blev udgivet i 5. Info. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *