Gør det selv isolering

Isolér selv og spar penge

Er du gør-det-selv typen, har du – som noget helt nyt – nu mulighed for selv at efterisolere din bolig med Papiruld. Ved at gøre det selv, er der penge at spare på håndværkerudgiften.

 

Vi har netop indkøbt en helt ny isoleringsmaskine, som husejere har mulighed for at leje. ”Hvis man har hænderne skruet rigtig på – og har det rigtige udstyr – er det faktisk meget nemt selv at efterisolere sit loft. I de fleste tilfælde vil man typisk kunne spare mellem 33-50% af den samlede pris ved at gøre det selv

Hvordan gør jeg det selv?
Ønsker du selv at efterisolere dit loft, kontakter du Stevns Isolering, som derefter måler loftet op, så du har en præcis beregning af, hvor meget Papiruld der skal bruges. Derefter leveres Papiruld og maskine til dig, sammen med kyndig vejledning til, hvordan du udfører arbejdet. ”Maskinen står i en trailer ude ved vejen, så der skal ikke slæbes store sække gennem huset og op på loftet. Det er lettest at være to til at udføre arbejdet – én der står på loftet og blæser Papiruld ind, og én der fylder Papiruld i maskinen. Men så er det også hurtigt overstået. ”Et parcelhus på 120 m2 som skal efterisoleres på loftet med 200 mm Papiruld kan gøres på en formiddag.

Se mere på www.alt-til-isolering.dk

 

Med venlig hilsen

Stevns Isolering Aps

Direktør

Jimmy Hansen – Autoriseret Papirulds Isolatør og Energivejleder

Udgivet i 5. Info | Skriv en kommentar

Er der en lydtest af papiruld

ca. 1 minut

Som det ses på den lille test, er støjen fra radioen i kassen således

Uden noget isolering  ca. 75 db

100 mm glasuld          ca. 64 db

100 mm stenuld         ca. 63 db

100 mm papiruld       ca. 50 db

Slukket radio               ca. 17 db

For hver 3 db, halveres lyden for det menskelige øre

Med venlig hilsen

Stevns Isolering Aps

Direktør

Jimmy Hansen – Autoriseret Papirulds Isolatør og Energivejleder

Udgivet i 4. Billeder og videer, 5. Info | Kommentarer lukket til Er der en lydtest af papiruld

Hvordan påvirkes murbindere af borsaltene i Papiruld

Murværkscentret i Århus, som er en underafdeling af Teknologisk Institut, har undersøgt borsaltene i Papiruld, og om saltene får murbindere til at ruste. Fra 1960-1980 brugte man primært murbindere af galvaniseret stål. De blev forbudt i 1980, hvorefter man overgik til at anvende murbindere i stål og tinbronze. Testen viser, at murbindere af stål og tinbronze på ingen måde påvirkes af borsaltene i Papiruld. Mht. murbindere i galvaniserete stål har man ikke kunne påvise, at borsaltene i Papiruld har en skadelig effekt. 

Hvis man er uheldig kan murbindere fra 1960-80 være rustet væk pga. tidens tand – Papiruld gør det hverken værre eller bedre. Men er det en højere bygning, man skal efterisolere, bør man under alle omstændigheder tjekke murbindernes tilstand og evt. montere nye. Men der er intet, der indikerer, borsaltene i Papiruld er årsag til rust. 

Med venlig hilsen Stevns isolering Aps                                                               

Direktør 

Jimmy Hansen – Autoriseret Papirulds Isolatør og Energivejleder

Udgivet i 3. Viden om | Tagget , , | Kommentarer lukket til Hvordan påvirkes murbindere af borsaltene i Papiruld

hvad koster en termografi

Hurtig og billig termografisk undersøgelse (tjek af kuldebroer og uden rapport)

Termografisk gennemgang af huset/bygningen udefra og indefra uden rapport, men med mundligt gennemgang af de konstaterede forhold. Til termograferingen/gennemgangen er afsat ca. 1 time på stedet.
(Såfremt at det ønskes kan de termografiske billeder fremsendes pr. e-mail uden særskilt beregning)
Pris: 2.950 kr. inkl. moms

For ovenstående pris gælder:

– Maks. størrelse på huset er 200 m2. Ved størrelser herudover vil der være et mindre tillæg.
– Transport er inklusiv (dog maks. 35 km fra vores firmaadresse i Karise)
Ved opgaver der ligger udover det aftalte faste honorar, afregnes der med et timehonorar på 600 kr. inkl. moms.

Konklusion

Ved at få styr på utæthederne og kuldebroer samt en korrekt isolering af huset, nedsættes varmeforbruget. Værdien på boligen øges og sidst men ikke mindst øges boligkomforten væsentligt. Det bliver ganske enkelt et bedre hus at bo i.

Stevns Isolering Aps – 72 17 07 71

Udgivet i 5. Info | Kommentarer lukket til hvad koster en termografi

Hvad kan termografi sammenlignet med et energimærke

Alternativet til en termografi kan være at få energimærket sit hus af en energikonsulent. Et energimærke fortæller bl.a., hvor stort et teoretisk varmeforbrug der er i huset, og om det er godt eller dårligt i forhold til andre huse. Det kan en termografisk undersøgelse ikke vise. Desuden beskriver et energimærke, hvilke energiforbedringer som kan betale sig, og hvad de koster.

En termografisk undersøgelse kan til gengæld vise andre forhold, som energimærket ikke viser. Den store fordel ved en termografi er, at den viser, hvor de værste varmesyndere er, uden at du behøver at ødelægge noget i huset. Du behøver f.eks. ikke brække gulvet op for at se, om det er isoleret godt nok. Og du kan se fejl, der ikke er synlige udefra, f.eks. hvis isoleringen i et hjørne ikke støder tæt sammen, så der er opstået en kuldebro.

Et termografisk foto er meget illustrativt. Det er nemt for en boligejer at se, hvis der er noget helt galt.

Stevns Isolering Aps – 72 17 07 71

Udgivet i 5. Info | Kommentarer lukket til Hvad kan termografi sammenlignet med et energimærke

Hvornår på året kan en termografi udføres

Hvornår på året kan en termografi udføres?

En termografering viser mest, når der er min. 12 graders forskel på temperaturen inde i huset og udenfor. I Danmark betyder det i praksis, at termografering bør udføres fra november til april, medmindre du sætter ekstra meget varme på indenfor og dermed får en større temperaturforskel.

Termografien skal desuden udføres i overskyet vejr, da det giver et forkert resultat, hvis solen skinner på husets overflade. Solen varmer husets overflade op, så de bliver røde og gule på termografien, og så er det næsten umuligt at se, hvor varmen trænger ud af huset.

Det er også vigtigt, at det er stille vejr, da blæst kan forstyrre kameraet.

Stevns Isolering Aps – 72 17 07 71

Udgivet i 5. Info | Kommentarer lukket til Hvornår på året kan en termografi udføres

Hvad kan du bruge termografi til

Hvis du får udført en termografisk undersøgelse af dit hus, vil vi efterfølgende sende dig en rapport med fotos og forklarende tekst, som viser, hvilke svage punkter dit hus har rent energimæssigt.

Rapporten viser:

  • Hvor der er utætheder.
  • Hvor der er kuldebroer.
  • Hvor der mangler isolering.

Hermed har du et godt grundlag for at tage stilling til, hvor det bedst kan betale sig at sætte ind med energiforbedringer.

Hvis du får udbedret de svage punkter, som termografien viser, får du ikke blot en lavere varmeregning. Du får også et hus, der er meget mere behageligt at opholde sig i, fordi du ikke længere vil opleve ubehagelig træk og kulde.

Utætheder
Utætheder og revner i huse opstår typisk på steder, hvor to forskellige materialer møder hinanden. Det kan f.eks. være i et af husets hjørner, hvor gulvet møder ydervægge. Varmen kan også forsvinde ud omkring skorstenen til brændeovnen eller gennem stikkontakterne.

Med en termografi får du et klart billede af, hvor huset har utætheder, så du har mulighed for at lukke dem effektivt.

Kuldebroer
En kuldebro er et sted, hvor kulden kan trænge ind udefra gennem husets konstruktioner. En kuldebro kan f.eks. opstå et sted, hvor et materiale har direkte forbindelse fra husets yderside til husets inderside, så kulden kan transporteres gennem materialet.

Et typisk eksempel på en sådan kuldebro findes i mange huse der, hvor en muret ydervæg møder et vindue. Her er den afsluttende mursten op til et vindue ofte sat på tværs mellem ydervæg og indervæg. Det skaber en kuldebro omkring vinduet, som du vil kunne se på termografien.

Når du ved, at huset har en kuldebro ved vinduet, kan du gøre noget ved den, f.eks. i forbindelse med at du skifter vinduer. Du kan skære i den sten, der ligger på tværs, så der kan komme et stykke isolering imellem. Det kan minimere kuldebroen væsentligt.

Dårlig udført eller mangelfuld isolering
En kuldebro kan også opstå, hvis et isoleringsarbejde ikke er udført omhyggeligt nok. Isoleringen kan f.eks. ligge forkert inde i en hulmur, eller den kan være sunket sammen. Det kan du ikke umiddelbart se, da isoleringen jo er skjult inde i hulmuren. Men med en termografisk undersøgelse er det muligt at se, om hulmursisoleringen ligger, som den skal.

Termografien kan også vise, om der mangler isolering bestemte steder i huset. På termografien kan du se nøjagtig, hvor du skal sætte ind med mere isolering.

Stevns Isolering Aps – 72 17 07 71

Udgivet i 5. Info | Kommentarer lukket til Hvad kan du bruge termografi til

Hvad er termografi

Hvad er termografi?

Termografi er en varmeteknisk undersøgelse af et hus, som viser, hvor der slipper varme ud – eller kulde ind.

Undersøgelsen foregår, ved at man tager et billede af huset med et særligt kamera, som er temperaturfølsomt – kameraet registrerer infrarød stråling. Derefter kan man på en skærm se et billede af temperaturen på husets overflader. Der, hvor overfladen er koldest, er farven grøn eller blå, og der, hvor den er varmest, er farven rød eller gul.

På en termografi, der er taget af huset udefra, vil de røde og gule farver vise, hvor der slipper varme ud af huset. En varm overflade er nemlig tegn på, at der er en utæthed, en kuldebro eller et sted, som er dårligt isoleret.

På et termografibillede, som er taget inde fra huset, vil blå og grønne farver vise, hvor kulden kommer ind i huset.

Stevns Isolering Aps – 72 17 07 71
Udgivet i 5. Info | Kommentarer lukket til Hvad er termografi

Efterisolering af krybekælder

Se isolering af krybekælder

Udgivet i 5. Info | Kommentarer lukket til Efterisolering af krybekælder

Hvordan klare Papiruld sig i forhold til fugt og vand?

Papiruld er meget fugttransporterende (hygroskopisk), og derfor kan man med Papiruld i nogle tilfælde bygge huse uden brug af dampspærre. Det betyder i praksis, at både bolig og konstruktioner kan ånde. I Rapporten “Bygningsdele med Cellulose og Høruld” som er udarbejdet af Bygge og Miljøteknik- og Brandteknisk Institut findes der en helt unik metode til eftervisning af fugtforhold i bygningskonstruktioner. Den korte version er at man skal sikre, at der er lufttæt på den indvendige side og af den skal være mindst fem gange tættere end den udvendige side af lagdelte konstruktioner, f.eks. vægge. Dette kan nemt opnås uden at bruge plastdampspærre.

Med hensyn til vandskader ved f.eks. sprungne vandrør- taget er blæst af mv., vil Papiruld også blive beskadiget og skal skiftes ud, ligesom med andre isoleringsprodukter.
Fordelen ved Papiruld er, at vandskadet uld nemt kan suges ud af væggene igen.

Udgivet i 5. Info | Skriv en kommentar