Hvad kan du bruge termografi til

Hvis du får udført en termografisk undersøgelse af dit hus, vil vi efterfølgende sende dig en rapport med fotos og forklarende tekst, som viser, hvilke svage punkter dit hus har rent energimæssigt.

Rapporten viser:

  • Hvor der er utætheder.
  • Hvor der er kuldebroer.
  • Hvor der mangler isolering.

Hermed har du et godt grundlag for at tage stilling til, hvor det bedst kan betale sig at sætte ind med energiforbedringer.

Hvis du får udbedret de svage punkter, som termografien viser, får du ikke blot en lavere varmeregning. Du får også et hus, der er meget mere behageligt at opholde sig i, fordi du ikke længere vil opleve ubehagelig træk og kulde.

Utætheder
Utætheder og revner i huse opstår typisk på steder, hvor to forskellige materialer møder hinanden. Det kan f.eks. være i et af husets hjørner, hvor gulvet møder ydervægge. Varmen kan også forsvinde ud omkring skorstenen til brændeovnen eller gennem stikkontakterne.

Med en termografi får du et klart billede af, hvor huset har utætheder, så du har mulighed for at lukke dem effektivt.

Kuldebroer
En kuldebro er et sted, hvor kulden kan trænge ind udefra gennem husets konstruktioner. En kuldebro kan f.eks. opstå et sted, hvor et materiale har direkte forbindelse fra husets yderside til husets inderside, så kulden kan transporteres gennem materialet.

Et typisk eksempel på en sådan kuldebro findes i mange huse der, hvor en muret ydervæg møder et vindue. Her er den afsluttende mursten op til et vindue ofte sat på tværs mellem ydervæg og indervæg. Det skaber en kuldebro omkring vinduet, som du vil kunne se på termografien.

Når du ved, at huset har en kuldebro ved vinduet, kan du gøre noget ved den, f.eks. i forbindelse med at du skifter vinduer. Du kan skære i den sten, der ligger på tværs, så der kan komme et stykke isolering imellem. Det kan minimere kuldebroen væsentligt.

Dårlig udført eller mangelfuld isolering
En kuldebro kan også opstå, hvis et isoleringsarbejde ikke er udført omhyggeligt nok. Isoleringen kan f.eks. ligge forkert inde i en hulmur, eller den kan være sunket sammen. Det kan du ikke umiddelbart se, da isoleringen jo er skjult inde i hulmuren. Men med en termografisk undersøgelse er det muligt at se, om hulmursisoleringen ligger, som den skal.

Termografien kan også vise, om der mangler isolering bestemte steder i huset. På termografien kan du se nøjagtig, hvor du skal sætte ind med mere isolering.

Stevns Isolering Aps – 72 17 07 71

Dette indlæg blev udgivet i 5. Info. Bogmærk permalinket.